Opskrift: Torsk Provence 6th of April 2017

Denne ovnbagte torskeret med smag som minder om Provence i Frankrig, tager cirka 40 minutter at lave.

Ingredienser til 4 portioner:

800 g torskefilet uden skind
8 kartofler 
2 gulerødder 
1 løg
2 fed hvidløg
4 tomater
2 dl hønsebouillon 
1 dl hakket persille 
2 tsk finhakket timian 
Sorte oliven 
50 g smør 
200 g friske eller frosne sukkerærter og/eller grønne bønner 
2 spsk olivenolie 
1 citron
salt og peber

Sådan gjør du det:

  • Forvarm ovnen til 200 ° C. Skær kartofler, gulerødder og løg i skiver. Læg dem i et ildfast fad og hæld lidt olivenolie over og sæt dem i ovnen i ca 20 minutter.
  • Bland smør, hakket persille, timian og citronskal fra en halv citron i en skål. Krydr med salt og peber.
  • Hak eller pres hvidløg, del citronen i både, og del tomaterne i halve. Put dette samt torskstykkerne og bouillonen i det ildfaste fad, og lad det stå i yderligere 10 minutter i ovnen.
  • Til sidst tilsætter du sukkerærter / grønne bønner, oliven og smørblandingen i formen, og lad det stå i ovnen i 3 minutter til.

Foto og opskrift fra Norges Sjømatråd