Opskrift: Fiskesuppe med torsk og tomat 6th of April 2017

Til 4 portioner:

600 g torskefileter uden skind og ben

1 stk løg

2 fed hvidløg

4 forårsløg

2 spsk smør

2 spsk tomatpuré

6 dl fiske bouillon

En kvart tsk gurkemeje

2 dl fløde

1,5 dl dåse tomater

salt og peber

Tilbehør: Brød


Fremgangsmåde:

  • Skær torsken i stykker på ca. 3 cm

  • Hak løg og hvidløg og skær forårsløg i tynde skiver

  • Sautér løget i smør til det får farve og tilsæt hvidløg, forårsløg, tomatpuré og fiskebouillon.

  • Lad det koge i ca. 5 minutter, drys med gurkemeje og bland godt.

  • Tilsæt fløde og tomater og lad det simre i 4-5 minutter.

  • Tilføj torskestykkerne og lad det simre indtil fisken er færdig, ca 4 minutter.

  • Krydr med salt og peber.

Serveres med brød ved siden af, og drys gerne friske krydderurter over.


Foto og opskrift fra Norges Sjømatråd