Opskrift: Bagt torsk i tomatsauce 22nd of February 2017

Du behøver ikke lang tid for at lave en torskemiddag! Med denne opskrift laver du en tomatsauce og sætter den i ovnen sammen med fiskestykkerne i 20 minutter. Den kan serveres med ris, kartofler eller pasta.


Til 4 portioner

800 g torskefilet (helst ishavstorsk), uden skind og ben

1 spsk salt

En halv citron


Tomatsauce:

1 løg

2 fed hvidløg

1 rød peber, 

En kvart rød chili

2 spsk olie 

400 g tomater på dåse 

groft hakket basilikum

salt


Tilbehør:

Ris, kartofler eller pasta


Fremgangsmåde:

 Sæt ovnen på 200 ° C

 • Skær torskefileterne i passende stykker og drys med salt. 

• Hak løget groft, skær hvidløg i tynde skiver, peberfrugter i stykker og hak chilien.

• Sauter løg og hvidløg i olie, indtil det får farve.

 • Tilsæt paprika, chili, dåsetomater og basilikum, og kog et par minutter.

 • Krydr med salt og hæld blandingen i et ildfast fad.

• Tilsæt fiskestykkerne og pres lidt citron over dem.

 • Dæk fadet med alufolie og bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Foto og opskrift: Norges Sjømatråd