Vi gambler ikke med skreiens kvalitet 12th of February 2017

Torsk fra Barentshavet som er på vej for at gyde langs den Norske kyst, kaldes Skrei. Dette produkt fortjener den bedste behandling, og Bryggefisk sælger torsk, der er mærket med kvalitetsmærket for skrei. 


Skreisæsonen er fra Januar til April. Den norske Ishavstorsk, som lever i Barentshavet, starter turen mod Norge i en alder af seks til syv år, når den er gydemoden, og den gyder fra Finnmark i nord til Stadt i syd. De fleste af disse sætter kursen mod Lofoten og danner grundlag for Lofotfisket, som  hver vinter giver et enormt udbytte. En stor del af Skreien har traditionelt været hængt på stativer og solgt til Europa som tørfisk. Eksporten af tørfisk var central i dannelsen af den norske stat, og torskefiskeriet er stadig en vigtig del af livsgrundlaget for kystsamfundene langs kysten mod nord. 


Den bedste Skrei sælges som frisk fisk. Norges Sjømatråd har sammen med fiskerne udarbejdet en kvalitetsstandard, og for at få licens til at mærke skreien med kvalitetsmærket, skal der lægges ekstra meget arbejde ned i alle dele af processen. 


Fisken skal være fanget vild i perioden 1. januar til 30. april, i de naturlige gydeområder for skrei i Norge. Blodet skal løbe af Torsken mens den endnu er levende og man må sørge for at der løber mest muligt af, så kødet bliver helt hvidt. Skindet skal have ensartet farve uden mærker efter redskaber, klemskader eller parasitter. Fisken skal pakkes inden for 12 timer efter fangst og den har en holdbarhed på 12 dage efter pakning. Den skal fragtes og opbevares i den optimale temperatur som ligger mellem 0 og 2 kuldegrader. 


Det kvalitetsmærkede produkt kontrolleres af Skreipatruljen, som beståer af inspektører fra  Norges Råfisklag. Skrei-kvalitetsmærket er ved at blive en eftertragtet vare blandt finere restauranter i Europa. 


I Bryggefisk sender vi den kvalitetsmærkede skrei med fly fra Nord-Norge, hele tiden på køl, helt til kundens dør samt til vores salgssted på Aker Brygge, hvor den er fremme dagen efter at fisken er fanget. Du får at vide både hvor, hvornår, hvordan og hvem som har fisket de fisk, du køber. 

Med kvalitetsmærkning og et tæt samarbejde med fiskerne og fiskermodtagene som leverer til os, har vi fuld tillid til at kvaliteten af den friske skrei mærkes på smagen