Opskrift: Stegt torsk med kartoffel-aioli og tomatsalsa 11th of February 2017

Imponèr dine venner med et torskefad med helt frisk skrei eller torsk fra Nord- Norge! Vi anbefaler torsk/skrei stegt med smør og hvidløg, serveret med kartoffel-aioli, tomatsalsa og rucola.


Til fire portioner har du brug for:

800 g torskefilet

4 spsk olivenolie

1 fed hvidløg

2 spsk smør

Aïoli:

400 g aspargeskartofler

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1,5 spsk smør

1 dl mælk

salt


Tomatsalsa:

3 tomater

Et halvt løg

2 fed hvidløg

2 forårsløg

3 spsk olivenolie

100 g dåse tomater

groft malet salt og peber


Tilbehør: 

rucolasalat


Fremgangsmåde:

• Skrab skindet på torsken så der ikke er skæl på, drys fileterne med salt og lad dem ligge i 10 minutter.

• Skær fisken i serveringsstykker og steg dem med skindsiden ned, i olivenolie på medium varme i ca 7 minutter.

• Knus hvidløg med skræl på og steg dem i smør sammen med fisken de sidste par minutter af stegetiden.

• Hæld smørret over fileterne, vend dem og steg i 1 minut, før du tager det ud af panden.

• Drys med lidt peber.

oli:

• Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre sammen med finhakket hvidløg.

• Hæld vandet fra, og mos kartofler og hvidløg godt sammen.

• Tilsæt olivenolie, smør og mælk, og rør det godt sammen.

• Smag med salt.


Tomatsalsa:
• Del tomaterne i halve, fjern kernerne og skær tomatkødet i små tern.

• Finhak løg og hvidløg og skær forårsløg i tynde skiver.

• Sauter løg og hvidløg i olivenolie indtil de er bløde.

• Tilsæt dåsetomater og lidt peber og kog det ind.

• Tilsæt de friske tomater i tern samt forårsløg og steg videre i 1-2 minutter.

• Smag til med salt.

Opskrift og foto: Norges Sjømatråd