Om BRYGGEFISK

Små, traditionelle fiskerbåde i Nordnorge får nogle af verdens bedste fisk. Bryggefisk lynfragter fisken med fly sydpå lige fra båden, således at den er tilgængelig absolut helt fersk for danske kunder. Ferskere arktisk fisk skal man lede længe efter i Danmark!

Fisken

Bryggefisk tilbyder kun fisk af højeste kvalitet fra kystfiskerflåden og ikke fra trawlere. Bådene har normalt 1-3 personer, og kun traditionelle fangstmetoder benyttes, hvilket sikrer skånsom behandling af fisken. Den slagtes, afblødes og lægges omgående på is ombord i båden. Herefter fileteres den på land, før den allerede samme eftermiddag/aften sendes sydpå med fly. Fisken fragtes i en ubrudt kølekæde helt frem til kundens dør.

Kystsamfundet

Bryggefisk ønsker at støtte levende og bæredygtige kystsamfund i Nordnorge.

Det er de små både og de såkaldte kystfiskere, som stadig holder liv i mange bygder i det nordlige Norge. De bruger traditionelle fangstteknikker, hvilket sikrer fisk af højeste kvalitet. Kystfiskerne forvalter en århundredlang tradition, og til tider har de været truet af trawlere som fanger store mængder fisk på industrielle både. Ved at tilbyde kunder den fantastiske kvalitet, som de får på krogen, giver vi vores bidrag til levende og bæredygtige kystsamfund i Nordnorge.

Fotograf Jan Erik Wessel har copyright-rettigheter til alle bilder på forsiden på bryggefisk.no, samt av bildene på toppen av "Om oss-siden" og på toppen av "kontakt oss-siden"

Rejsen fra FANGST TIL DØR

1

Fisken slagtes og afblødes umiddelbart om bord i båden. Dette bidrager til at bevare kvaliteten og holde fiskekødet hvidt og rent. Efterfølgende lægges den på is om bord i båden, og tages ind til fiskemodtagelsen. Den gøres klar til flytransport og fragtes til nærmeste flyveplads, hvorfra den flyves til København. Fisken ankommer hos kunden 36-48 timer efter at den blev fisket!

2

Efterfølgende lægges den på is om bord i båden, og tages ind til fiskemodtagelsen, hvor de individuelle ordrer tilskæres og pakkes.

3

Samme eftermiddag/aften køres den til nærmeste flyveplads, hvor den flyves til Oslo, og så videre til København.

4

Fisken køres i København ud til slutkunden. Fisken ankommer 36-48 timer efter at den blev fisket i Nordnorge!